Mest sålda

Smartboard från Hobbex 10″ Airboard test

 • Smartboard från Hobbex 10″ Airboard test
 • Smartboard från Hobbex 10″ Airboard test
 • Smartboard från Hobbex 10″ Airboard test
7.3 Total Score
Riktigt bra!

En av de bästa airboardsen just nu är 10 tums Smartboard från Hobbex. Den har luftdäck vilket ger otrolig komfort och väldigt bra framkomlighet på ojämn terräng. 15 km/h och upp till 25 kilometers räckvidd. Högkvalitéts batteri från Samsung som tar ca: 2-3 timmar att ladda fullt. En fjärrkontroll och 2 olika användar nivåer, nybörjare samt avancerad.

Hastighet
7.7
Distans
9.3
Laddtid
8.5
Säkerhet
5
Extra funktioner
8
User Rating: 2.94 (170 votes)

Hastighet: 15 km/h

Distans: 20-25 kilometer

Batteri: Samsung Lithium-ion 36v 4400mAh

Laddtid: 2-3 timmar

Max vikt: 100kg

Vikt: 13.5kg

Däckstorlek: 10 tum (270mm)

PROS:
 • Fjärrkontroll för enkel användning
 • Två olika användar lägen
 • Stora hjul för maximal komfort och säkerhet
 • Hög topphastighet
 • Lång räckvidd
 • Två års garanti på fabrikationsfel

CONS:
 • Okunnig Personal och Support
 • Låg kvalité på komponenterna
 • Väger lite mer än en liten airboard
 • Lufthjul vilket kan medföra punktering, dock mer komfort och lättare att åka på ojämna underlag.

Hur bra är Hobbex 10 tums hoverboard egentligen?

Om du vill läsa fler av våra recensioner bör du kolla in topplistan över bästa airboard köpa i Sverige.

Denna 10 tums smartboard/airboard från Hobbex är en bra budgetmodell. Den är stabil att köra med och har en mycket högre fart än sitt mindre syskon, hobbex 6.5″ airboard. Den kommer med en 2-års garanti på alla fabrikationsfel (Gäller enbart ursprungsfel). Har en hög hastighet på 15 km/h och du kan enkelt ändra mellan de två olika lägena, sport och normal med hjälp av medföljande fjärrkontroll.

Kör i full fräs i upp till 25 kilometer, i vårt test tog vi oss ca: 15 kilometer men då körde vi ett par backar för att testa hur den klarade av dem även det gick lite trögt. Det är en budgetmodell och har därmed inte riktigt följt med i trenden vad avser kvalité och prestanda. Den fungerar utmärkt för alldaglig åkning och med de stora 10” luftdäcken får du maximal komfort och bekvämlighet under åkningen. De bidrar även till att underlätta vid körning på ojämna underlag och eventuella potthål som kan stå i vägen.

Den är vatten skyddade i enlighet med IP56 och tål på såvis en del vatten men den skall inte tas för att vara vattentät så låt bli att köra full fart genom vattenpölarna. Eftersom den även har högre frihöjd undertill på grund av de stora däcken kan du även lätt köra över mindre objekt som eventuellt kan vara i vägen.

En bra airboard för nybörjare

Designen är rätt basic och påminner mycket om lillasyskonet med 6.5”s däck. Det finns dock ett flertal olika mönster att välja på. Allt ifrån graffiti och camouflage till en med flames på.

Ett bra val för den som kör lite lugnare då den i vårt test gick av på mitten efter att kört igenom vårat “off-road bane test”. Något som tyvärr inte garantin täcker. De två olika lägena gör denna till en bra instegs airboard för nybörjare. Swisha fram med en fräck, snygg airboard från Hobbex.

7 Comments
 1. Riktigt dålig ram på dessa!!! Den första gick av i ramen (ej på mitten) efter knappt 1 timmes körning på parettgolv inomhus med min son på 94kg. Åkte till Hobbex och fick en ny då dom trodde det var dålig gjutning i den första. Den andra lyckades han i alla fall köra ca 3 kilometer med på asfalt innan den också gick sönder på samma ställe?!. Får se vad Hobbex säger nu när vi åker dit igen. Max förarvikt på 100kg får dom nog ändra lite i alla fall.

  • Hej Micke, ja det låter ju definitivt inte så bra. Jag har hört samma sak tidigare och vi har bytt ett par ramar på Hobbex airboard själva p.g.a att de gått av eller att piggen i mitten slagit sönder aluminiumramen. Tips på hur jag stå för bästa fäste och även för att fördela min vikt på ett bra sätt är så långt ut mot kanterna som möjligt med båda fötterna. Då kommer det största trycket fördelat på hjulen och inte lika mycket tryck på själva mitten axeln.

 2. Har haft våran airboard sedan mitten av maj och det negativa med den är främst att batteriet inte räcker vad Hobbex lovar.Räckvidden är bara 8 km(mätt med GPS klocka)utan backar och laddningen har skötts enligt instruktioner.Plasten är av dålig kvalitet då den spruckit och det lossnat plastbitar på två ställen.Tycker det är tråkigt när fantasi siffror presenteras som försäljningsargument.

  • Hej Mats,
   Förstår din besvikelse. 8 kilometer på en laddning låter otroligt dåligt och jag tycker du bör ta kontakt med dem då det kan vara någon/några celler i batteriet som inte är ihopkopplade med varandra. Alternativt så är batteriet bara väldigt dåligt och håller inte sin laddning. Jag tror de flesta har som oss 1 års garanti på batterierna så du bör kolla upp det.
   Körde bara Hobbex airboard 2 gånger under tester och då var den helt ny så den höll rätt bra ändå.
   Men min “privata” airslide har jag haft i snart 1 år och den tar mig utan problem runt 15 km med lite ojämnheter.

 3. Den är helt fantastisk jag tycker att alla måste köpa en sån.Den räcker mycket långt och har en bra hastighet.

 4. Vi har reklamerat två på grund av chassiskador och att de har vibrerat och haft en tendens till att vilja skena vid på och avstigning. Den tredje beter sig på samma sätt. Är de inte bättre än så?

 5. Finns det inga nya skal att köpa till denna? Vårt barns skal har gått sönder, risk finns att det kommer in sten/skräp i det trasiga på undersidan om barnet åker. Lämnar min email för ev tips/hjälp. Tacksam! / Elle
  elli_g@live.se

Leave a reply