Airboard & Hoverboard Säkerhetguide

Indedning

Säkerheten framför allt är väl något från scouterna och det är något vi också tillämpar starkt här på AirboardSverige.se när vi recenserar, testar och rekommenderar airboards. Med det sagt vill vi inleda vår säkerhetsguide för airboards för att du på ett tryggt och säkert sätt skall kunna använda ditt nya transportmedel.

Här kommer du att få reda på vad du kan göra för att åka säkert och hur du undviker de fasansfulla ödet med en airboard brand som du kan läsa mer av i artikeln, ”Varför börjar en airboard att brinna?”.

 

Säkerhets aspekter och åtgärder

Som du kanske redan vet finns det risker med att äga en airboard. Oförsiktigt hanterande kan resultera i skador och fara för allmänheten och därför är det viktigt att du tänker på följande saker:

  1. Ladda alltid din hoverboard enligt instruktionerna och aldrig längre än nödvändigt. (Normalt är laddningstiden allt från 1-3 timmar).
  1. I enlighet med förstnämnda riskfaktor bör du aldrig lämna din hoverboard obevakad under laddning eller ”låta den ladda över natten”. (Det skall till mycket för att något skall hända men man skall alltid vara på den säkra sidan)
  1. Om batteriet tar skada vid ordentlig krasch bör du byta ut det omgående. Då det är kraftfulla lithium-ion batterier som driver en airboard kan dessa batterier vid skada överhettas vid användning.
  1. Barn under 15 år har hjälmtvång precis som när det kommer till cyklar. Vi rekommenderar även alla användare att använda hjälm vid körning av airboard. Men för dom som är 16 år och uppåt är det på eget ansvar.
  1. Använd även gärna knäskydd, armbågsskydd och handledsskydd, åtminstone under upplärning och lär dig gärna använda den inomhus innan du ger dig ut på ”hårdare” underlag. Ett trägolv dämpar nedfallet bättre än en asflaterad väg.
  1. Se till att du köper en airboard från en pålitlig återförsäljare. Alla airboards som vi rekommenderar är CE certiferade, RoHoS och säkerhets testade enligt svensk standard.
  1. Du får enbart köra 5 km/h på gångbana, på cykelbana är det fri fart precis som med cykel. (Man får ta detta med en nypa salt, trång gångbarna med mycket folk säger självklart att man skall visa respekt och ta det lugnt. Gångbana utan folk och med gott om plats, ja det säger sig självt).

Visa respekt mot dina medtrafikanter och bejaka aktsamhet om du som nybörjare kör en airboard.

Nu när du har rätt säkerhetstänk och vet hur du skall hantera ditt nya fordon på bästa sätt rekommenderar vi att du även kollar in vår användar guide för att på bästa sätt lära dig använda din airboard i praktiken.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply