Lär dig åka på en airboard guide

Hur du stårPåstigning

För dig som inte gjort det redan så rekommenderar vi dig att läsa igenom vår guide om airboard säkerhet innan du ger dig på själva användandet. Du hittar den i menyn ovan under guider. Där informerar vi om säkerhetsrisker och hur du på bästa vis tar hand om din airboard. Det är kraftfulla maskiner och det är viktigt att du både vet hur du tar hand om dig själv, din är bräda samt att du vet hur en airboard fungerar.

Du använder airboarden genom att efter du startat den försiktigt kliva upp på den med ena foten på en av tryckplattorna. Vilken fot du väljer att först sätta upp på den är en smaksak och välj det ben som du känner dig stabilast på.  Sedan med ett litet hopp placerar du den andra foten på den andra tryckplattan och försöker hålla balansen. Detta gör du lättast om du är ovan genom att greppa tag i något som en bordskant eller genom att stödja dig mot en vägg.

få den att rullaHur då får den att röra sig

Genom att sen luta kroppen framåt respektive bakåt kommer hoverboarden att börja röra sig i respektive riktning. För att svänga lägger du lite extra vikt på det benet genom att luta dig sidleds, hoverboarden kommer då att svänga åt det valda håller där tyngdpunkten ligger. Det är ingen raketforskning att åka en airboard men det tar lite övning innan du känner dig säker nog för att ge dig iväg på längre turer.

Vi rekommenderar att du startar inomhus för att sedan prova utomhus när tekniken sitter och du har greppat hur du använder airboarden genom att flytta din tyngdpunkt. Något du även bör tänka på när du skall köra utomhus är att börja åka på en asfalt (helst betong) som är så slät som möjligt, detta inger högre trygghetskänsla och du får lättare för att slappna av. Något som är genomgående nödvändigt när du åker omkring på en airboard är just att du skall känna dig trygg och avslappnad.

Hur lång tid tar det att lära sig

Alla personer har olika inlärningstid, för mig personligen tog det ungefär 5 minuter att verkligen känna mig trygg på den. Dock har jag tidigare då åkt Segway och även åkt skateboard samt snowboard i över 18 år vilket jag själv inbillat mig var till min fördel, förutom det att du åker framåt och inte sidleds. Det var min svaga punkt märkte jag tidigt och det var den som tog 5 minuter att vänja bort. Vissa kan det ta längre tid för. Men rent generellt skulle vi säga att det tar allt mellan 5 och 30 minuter. Så det är en snäv inlärningskurva.

Kom ihåg att även använda rätt skyddsutrustning när du åker. Det hjälper inte bara när och om du faller, det inger en trygghetskänsla som gör att du lättare kan slappna av och verkligen njuta av dina första åkturer.

Om du inte idag har en airboard redan rekommenderar vi dig starkt att kolla in våra recensioner och tester samt hos vilken återförsäljare du hittar de bästa airboardsen, du hittar mer information om det här.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply