Hur du kalibrerar din airboard/hoverboard

Problem med din airboard?

Skakar din airboard när du åker, känns den vinglig eller ur balans eller drar din hoverboard åt något håll? Ja då är det nog dags att kalibrera om den för att återställa gyron’s värden till 0 (helt i balans).

Varför måste jag kaliberera om den

Om du stöter på problem med din airboard så är det första, enklaste och bästa du kan göra en omkalibrering. En så kallad ”reset” av din airboard. Det finns massvis med olika symptom och fel där det i grund och botten är gyron som inte är i balans. Det är lätt hänt om du kanske kraschat eller slängts av i farten.

 

Så hur nollar jag nu min airboard?

För det första ställ den på ett jämnt underlag såsom slät asfalt eller ett golv inomhus. Se till att båda sidorna är helt i linje med varandra och att den är i ett såkallat balanserat läge (mittenläge där den lutar varken framåt eller bakåt). Är du petig så kan du använda ett vattenpass för att få det exakt.

 Starta sedan airboarden på startknappen. Efter att den startat håller du in startknappen i 5-10 sekunder (se fortfarande till att den är i balans och inte lutar åt något håll). Efter 5-10 sekunder kommer den ljusen att blinka (de frampå din airboard) sedan kommer det en till blinkning efter det.

Därefter stänger du av den, så nu är den helt klar att köras utan några ytterliggare problem.

 

Alla modeller är olika och ibland kan det ta 3 sekunder att kalibrera den ibland längre. Har du en fjärrkontroll så kan du oftast trycka på start knappen istället för att behöva trycka på knappen på din airboard.

Om ditt problem inte lösts av att du nollställt gyron bör du omgående kontakta din återförsäljare för mer ingående information och eventuell reparationslösning/garanti. Oroa dig inte den kommer inte börja brinna.

Har du ingen garanti så borde du läsa vår artikel om vad du skall tänka på när du ska till att köpa en airboard innan ditt nästa köp, här.

Snabbsteg och video

 1. Helt vågrät och inte lutad åt något håll
 2. Starta
 3. Håll in startknappen
 4. Ljusen blinkar
 5. Stäng av
 6. Klar

Om du inte orkar läsa igenom texten får du gärna titta på denna video där du får lära du enkelt kan se hur du kaliberar om den!

För mer ytterliggare information om airboards kan du kolla in någon av våra övriga guider här på airboardsverige.se.

12 Comments
 1. Wow, min airboard har inte fungerat på flera månader, och har inte ens funderat på att googla. Men detta funkade ju perfekt!! Tack så mycket 😍😍 //Stella

 2. Min sons airboard piper konstant hur “fixar ” jag den?

  • Hej Sarita, Nu vet jag inte vilket märke av hoverboard du har. Men jag skulle anta att laddaren eller batteriet inte fungerar som det ska. Slår den av efter en stunds körning och varnar för batteriet eller är det något annat du kan upplysa mig om som kan göra det lättare för mig att bedöma problemet?

 3. Hej

  Jag har ovan nämnda problem (Slår den av efter en stunds körning och varnar för batteriet)… tips?

  • Hej Niclas,
   Jag skulle råda dig att se till så laddaren fungerar som den ska. Dvs att den lyser grönt när du har den i enbart vägguttag och rött under tiden du laddar airboarden, för att sedan slå om till grönt när batteriet är fullt.
   Om den slår av när du kör och du behöver ansluta den till laddaren för att starta upp din airboard igen så är förmodligen problemet ett dåligt batteri och du behöver då byta ut detta.
   Mvh, Tobbe.

 4. Hej och tack för svar.

  Verkar då vara batteriet… har du tips på vårt man kan vända sig? (Bor i norra Stockholm)

  Tack på förhand!

  • Hej Niclas,
   Tyvärr vet jag inte om någon som håller till med batterier i Stockholm. Jag vill minnas att jag sökte upp ett speciellt batteri förut och nådde någon som kunde byta ut cellerna.
   Förmodligen kostsamt dock, vi har batterier för 799kr inkl frakt. Du kan kontakta oss på kuntjanst@airboarsverige.se om du skulle vara intresserad. Processen för att byta ut dessa är väldigt enkel och tar högst några minuter med en stjärnmejsel.

 5. Hej igen

  Är det öppet köp på batteriet?… tänker om det visar sig att det inte är felet…

  Mvh Niclas

 6. Yes det stämmer Niclas, öppet köp i 14 dagar mot att varan är i samma skick vill säga men det betyder att fungerar den inte går det bra att returnera. Man får dock antingen stå för returkostnaden själv eller så dras denna av vid återbetalning.
  Mvh, Tobbe.

 7. Hejsan
  Har ett problem med en nyköpt begagnad hoverboard. Laddaren lyser grönt när sladden är ur boarden men så fort jag sätter i den så slocknar laddaren helt. Boarden är helt dö så misstänker att det inte kommer in ström. Något man kan göra själv för att fixa detta? Med vänlig hälsning,

  • Hej Tobbe. Tobbe här. 🙂
   Mitt bästa tips är nog att du testar en ny laddare. Kanske har ni någon i er närhet eller liknande ni kan få pröva före det att ni investerar i en ny. Det finns ett par andra anledningar men min första tanke är att det är laddaren som är paj om lampan slocknar när ni ansluter den.
   Vanligtvis så händer ingenting utan den fortsätter bara lysa grönt när den ansluts. Men har även upplevt det du beskriver då laddaren varit trasig.

   Annars kan det även vara fel på batteri alternativt någon komponent på moderkortet som strular till det.

   Men pröva med laddaren först då det är en rätt billig lösning.

Leave a reply