Vad orsakar en airboard/hoverboard brand?

Hur en airboard börjar brinna

Många köpare har hört av sig till oss med frågor om varför dessa hoverboards/airboards börjat brinna.

Du kanske själv sett en artikel i tidningen, ett nyhetsinslag eller någon av de virala videoklippen på youtube som spred sig som en löpeld över nätet. Det är sant att det har förekommit bränder och fall där airboards börjat brinna.

Korrekt användning och hantering av din airboard är yttersy nödvändigt och därför har vi skapat en liten guide där du kan läsa om just hur du skyddar dig själv och din airboard.

Detta har då orsakats av

  1. Batteri av låg kvalité
  2. Felaktig användning
  3. Laddaren har fått suttit ansluten för länge (överhettning)

 

Nummer #3 har varit den vanligaste orsaken till bränderna. Då detta är kraftfulla maskiner kan man räkna med att de har ett batteri därefter. Ett kraftfullt batteri krävs för att kunna driva dessa motordrivna transport medel och utan ett kraftfritt batteri hade inte mycket av våra dagliga teknologiska saker fungerat.

Andra vanligaste anledningen är nummer #1 kombinerat med nummer #2 . Att man inte följt instruktionerna som följt med airboarden och lämnat airboarden ansluten till laddaren över väldigt lång tid. Dessa batterier klarar inte av för mycket överladdning och man rekommenderas därför att enbart ladda dem så lång tid som det tar att ladda batteriet fullt, vilket oftast är 1-3 timmar. Överladdning kan leda till överhettning i batteriet som i sin tur gör att airboardens plast/komponenter fattar eld.

Kan man då känna sig trygg när man åker?

Ja det kan du. Följer du våra och försäljarnas rekommendationer så har du inget att oroa dig för. Dessa olyckor hände även i ett tidigt skede av denna era, när de nyligen kommit ut på marknaden och det är främst i Amerika som fall har rapporterats med brinnande hoverboards.

Det har hänt förut

Apples telefoner har exploderat i fickan på användare och även de börjat brinna på grund av att de använts i fel klimat (för varmt) eller att det har varit fel på laddaren/telefonen. Med all dagens kraftfulla elektronik finns det alltid en risk och man skall alltid vara vaksam och försiktig vid hantering avbatteridrivna fordon. Men som det ser ut idag i Sverige så hör inte airboard bränder till det vanliga och efter nogrann undersökning kan vi endast hitta ett fall där det rapporterats om en brand i södertälje där en airboard var inblandad. Men för att du ska bli nöjd och känna dig trygg med ditt köp så har vi gjort  en lista på de bästa köp av airboard i Sverige som du kan göra.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply