Teknikmagasinet Airboard Test – OrbWheel x8

8.6 Total Score
Bra airboard för pengarna

Teknikmagasinets airboard, Orbwheel x8 är en airboard i den större klassen med 10" lufttrycksdäck. Den klarade sig fint igenom våra tester och även fast den kanske inte hade så mycket WOWkänsla i sig fungerade den riktigt bra och pålitligt. 20 Kilometers räckvidd, 16 km/h topphastighet och ett pålitligt batteri med Samsungceller.

Hastighet
8.3
Distans
8.5
Laddtid
8.1
Säkerhet
8
Extra funktioner
5
User Rating: 3.01 (89 votes)
  • Product
  • Specification

Orb Wheel X8

2,199.00 kr 1,999.00 kr -9%
Teknikmagasinets stora 10" hoverboard är ett riktigt bra budget alternativ. Med stora 10" luftfyllda hjul ger den bra stötdämpning och tar sig fram ...
Added to wishlistRemoved from wishlist 26
Hastighet (km/h 16
Räckvidd (km) 15-20
Laddtid (h) 2-3
Vikt (kg) 13
Motor 350W x 2
Batteri 36V 4.4h
Material Plats & Aluminium
Lutning 15 grader
Maxvikt (kg) 120
Terräng All-terrain
Hjul 10" Lufthjul
PROS:
  • Hög hastighet
  • Pålitligt batteri
  • Riktigt bra köregenskaper
  • Prisvärd
  • Lättviktare
  • Snabb leveranstid och fri frakt

CONS:
  • Ingen fjärrkontroll
  • Endast ett färgalternativ

Orbwheel x8 – Helt klart godkänd i vårt test!

Orbwheel x8 från teknikmagasinet tillhör de större airboardsen. Den har i princip samma chassi som många av de andra airboardsen ute på marknaden med 10” luftdäck. Den är bland de stryktåligaste och går därmed om Hobbex 10 tums variant i vår topplista. Den har en uppstättning bra gyrosensorer som ger ypperlig körglädje och även ett pålitligt batteri med Samsung celler.

Med en topphastighet på 16km/h är Orbwheel x8 en av de snabbaste airboards du kan få tag på i Sverige just nu. Att ladda batteriet fullt tar ungefär 2-3 timmar och då har du en airboard med en räckvidd på cirka 20 kilomete, något som är rätt standard nu för tiden.

Den har riktigt bra köregenskaper och den klarade sig genom våra tester utan problem. Den ser kanske inte så snygg ut längre men fullt fungerande. Gyrostabiliseringen håller balansen utmärkt och från det påhittade ärende vi skickade in till Teknikmagasinets kundtjänst fick vi snabb respons och de var väldigt tillmötesgående.
Denna modell har de stora 10” hjulen med lufttryck som ger bra komfort och smidig framkomlighet. Den tog sig fram utan problem på vår skogsbana avsedd för att testa den större modellen airboards även om det kanske var lite skumpigt här och där.

Kolla själv vad alla tidigare köpare säger om den hos

Vad får du som köper en airboard från Teknikmagasinet?

Du får en 10″ airboard med lufthjul som passar bäst för äldre barn och vuxna. Fungerar bra för de som väger över 30 kg enligt Teknikmagasinet själva. Du får kanske inte det bästa men du får helt klart en bra hoverboard för pengarna.

Slutsats: Du får en bra men inte bäst hoverboard för pengarna som fungerar utmärkt i olika terräng och den har en hög maxhastighet.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply